Apr 12/2022

heading_title

-A függönyöket megkülönböztethetjük alapanyaguk alapján vagy pedig stílusuk,jellemzőik alapján.

-Alapanyagukat tekintve a mai modern anyagok a legelterjedtebbek.Ezek a voile,sable,organza vagy jacquard és tüll alapúak.

-Kezelés szempontjából az úgynevezett "nem vasalós függönyök" érthetően nagyon kedveltek,hiszen  rohanó világunkban sok mindenre nem jut idő.Ilyen példáúl a függöny vasalás is.Ezért ez a fajta függöny,kímélő mosás után,mehet is vissza a karnisra és egyszerűen kilógja magát.

-A voile,organza és sable alapúak igénylik a vasalást.Még akkor is,ha kímélő mosást alkalmazunk.Ezek általában ólomzsinórral vagy hímzéssel vannak ellátva,ezért a gyűrődés mentességet-ezek megoldják.

-Stílusát tekintve egyre elterjedtebb a minta nélküli (nem csak fehér) organza vagy tüll függöny.Ezek a fajták inkább modern berendezéshez illenek legjobban és a színeik már a világostól a sötétig sokféle árnyalatban léteznek.

-A klasszikus függönyök pedig valószínűleg soha nem mennek ki a divatból.Ezek a bordűrös,hímzett mintás,virágos,leveles vagy inda mintásak.

-Egyre inkább előtérbe kerűlnek még az absztrakt mintás függönyök.Amelyek főleg olyan berendezést tudnak kiegészíteni,ahol minden homgén,egyöntetű és kell valami ami feldobja.Esetenként egy mintás tapéta vagy lehet egy SZÉP FÜGGÖNY!