Jan 30/2022

heading_title

Gyakori kérdés,hogy kell-e külön téli illetve nyári függönynek lennie?

-Régebben bevett módszerként váltogatták a háziasszonyok függönyeiket,leginkább azért mert a fűtésszezon ideje alatt a hőleadás szempontjából fontos volt,hogy ne takarja vastag függöny a radiátort.Mai napig is sokszor egyszerűen mögé tűrik az anyagot,ami nem túl elegáns megoldás.Ezért praktikusabb és igényesebb,ha inkább a radiátor fölé ér a függönyünk.

-Abban az esetben,ha nem kell sötétítő függönyt tennünk az ablak elé,mert mondjuk redőny vagy reluxa oldja meg a sötétítést és csak alap függönyünk van,akkor nyugodtan engedhetjük ,hogy hosszan lelógjon!A fényáteresztők sokkal vékonyabbak ezáltal nem befolyásolják a hővesztést.

-Általánosságban télen rövidebb időszak a napos-világos időszak,ezért aki szereti a fényt,minél áttetszőbb,esetleg minta nélküli függönyt válasszon és minél világosabb árnyalatot,hogy ezzel is segítse a fény áramlását!

-A búskomor időjárási viszonyok miatt színesebb,mintásabb dekorokkal vagy sötétítőkkel dobhatjuk fel a hangulatot.Az hogy mi dobja fel a hangulatunkat, mindenkinek a saját ízlés világától is függ.Bízzunk tehát egyéni ízlésünkben és persze vegyük figyelembe a meglévő berendezésünket is!